17 februari

Har varit en mamma nu i 16 dagar. Men det känns som att det är längre. Som att han har funnits utanför magen i mer än lite över två veckor. Han har växt tre cm och gått upp en massa och han ser inte så liten och nuttig ut som när han kom. Det har absolut blivit mer fart på honom. Han vill så mycket men kan ju så lite. Sedan har han magknip. Han vill inte rapa ordentligt så nu har han fått besvär. Men annars så är det en nyfiken, mysig och vaken liten krabat till son vi fått. Det är så mycket som ska fixas nu. Måste fixa faderskapsintyg på att Alex faktiskt är pappa till honom. Sedan så ska det fastställas vad han ska heta. Sedan ska dopet börjas planeras med faddrar, gudföräldrar, plats, gästlista, datum osv. Och att fixa kommer bli mitt jobb. Samt min kamp nu att få min kropp tillbaka har på börjats. Sedan jakten på bostad. Sedan allt hattande fram och tillbaka mellan mitt hem och Alex hem. Om jag inte hade haft mina föräldrar i mitt liv som är så snälla att avlasta mig när jag verkligen behöver få en lien paus i vardagen så skulle jag förmodligen gått in i väggen innan sommaren skulle ha börjat. Speciellt mamma. Hon har varit som en hjältinna i nöden och hjälpt mig med saker som jag inte har haft en aning om hur jag ska göra, förstå eller känna. Hade jag inte haft henne så skulle jag gått under. Att bli mamma är liksom ingen lätt sak att gå egenom. Eller att förvandla sig till. Det är en massa nytt som man ska ta in. Massa information som ska fram, visst de står massor i böcker men att ta in det i verkligenhet och det blir helt annurlunda.. Den störta frågan som plågar mig mest är hur jag ska lyckas behålla mig i rollen som mamma? Hur ska jag få mitt liv med mina intressen, vänner, jobb, drömmar, sällskapsliv, partner osv. att gå ihop med numera rollen prio nummer ett – mamma – utan att förlora den jag är?

Haha dax för blöjbyte :) Lillskrutten vaknade och det vart mer än bara blöjbyte. Hans blöjor är lite förstor för honom. Han ligger väl kan man säga lite mellan två storlekar. Så rör han lite på sig så läker han när han kissar. Och det hände även denna gången. Så det blir att tvätta lite senare ^^ Så det vart ett bad så att han inte luktar kiss osv. Men nu ligger han mätt och fräsh och pratar nerbäddad i min säng. Har än känsla av att han kommer vilja ha lite mer snart. Har en gluppsk liten son. ;) Japp mer mat blev det. Och nu sover han igen.

Det har varit jätte fint väder idag men ingen promenad blev det. Hade nog velat gå ut idag men det vart inte så, får se vad morgondagen har för väder? Då kanske man kan gå ut med vagnen ett tag.. Här kommer lite bilder på far och son :) Tagna med mobil så dom är inte så jätte glamorösa, sedan att lillen inte kunde ligga still gör dem mer suddiga :P

 

C YA