29 Jun

Vaknade nio idag tillsammans med William. Klev upp och började röja i lägenheten. Strax innan halv tolv så kommer lillans mormor och lämnar henne. Lillan har varit ute i berga och spenderat helegn med sin mormor och hennes respektive. Det var en mycket glad lite skit vi fick hem. Alex gick och lade sig. Jag hade varit vaken under en del av natten för att jag hade ont i magen så han var lite slut. Jag och lillan pysslade lite och så visade vi nya saker i hennes rum. Efter det så ringde mamma och berättade att min syster linda har åkt in på Danderyd iegn för sin mage. Vilket kändes väldigt trist. Så vi snackade en stund och sedan försökte jag väcka Alex så vi kunde gå och handla. Sagt och gjort vi fixade barnen och så ringde jag syrran och sa att jag kunde komma förbi så fick Alex vara hemma med barnen.

Vi ska gå ut genom dörren och jag springer och försöker komma på om jag har glömt ngt när lillan frågar mig ”vart ska du? ” Jag berättade och hon frågade då om hon fick följa med. Jag tittade skeptiskt på henne och frågade henne ett par gånger om hon verkligen verkligen ville det? Ja jo hon var bestämd hon skulle med mig. Vi gick och handlade sedan tog jag henne och vagnen pussade Alex hej då och gick sedan mot tåget.

Hela resan gick jätte bra hon var så duktig så. Köpte två Weinerbröd till henne och mig innan vi tog tuben till sjukhuset. Där mötte mamma upp mig och vi gick  långt långt och tillslut så hamnade vi nästan där jag förlöste William. Lite skumt att vara tillbaka :P

Linda mådde inte bra det syntes och hon vart jätte glad att Arwen hade föjt med även om den lilla fröken sa efter tio min att nu ville hon minsan åka hem! men vi underhöll henne tills det att det verkligen var dax att åka hem. Mamma gjorde små plasthandskepalonger till henne och Linda busade med henne. Vi tog oss hem och hon var super trött och började bli lite kinkig men det gick bra iaf. Sjöng pippi låtar både på vägen dit och på vägen hem. Kommer hem och ska äta och hon börjar att protestera men det går bra med med. Hon äter duktigt upp sin mat och alex lägger sig efter middagen. William slockar strax efter så hon och jag pysslar lite innan jag ber henne ta på sig sin pyjamas och borsta tänderna. Allt går jätte bra och vi avslutar med en saga och hon somnade på stört. :)

Sedan var det bara att återgå till mamma görat. Plocka undan allt från middagen, diska, plocka i lägenheten igen och sedan vart det lite telefonsamtal. Min väninna Suz ringde när vi nästan avr hemma och frågade vad vi skulle hitta på i morgon efter som vi hade bestämt träff och hon frågade om vi ville följa med och bada? Jag sa genast ja och vi skulle börja prata mer om saken när hennes kille ringde. Så jag skickade sedan ett mess på kvällen och så bestämde vi detaljerna lite bättre. Ska bli kul att åka i väg och hitta på ngt som en familj med andra familjer.

Men först innan så måste jag till hande och köpa en bikini! Jag kommer inte i min gamla! så jag får passa på att göra det en sabbis på förmiddagen innan vi åker iväg. Nu är jag så slut och så trött att jag faktiskt ska lägga mig. klockan är ändå elva så det är dax.

Avslutar detta inlägget med en sommar låt i min smak, njut!

Jimmy Somerville and Dj Tiesto Supermode

- Tell me why -

http://www.youtube.com/watch?v=_kMcd8jTn64

C YA

29 Jun
pregnant-belly.jpg

Jag har gått och funalt och känt efter och allt med att det känns ok att prata om vad som händer i min mage nu hemma. Alex föräldrar frågar om magen och så. Jag har en gravid tjejkompis som jag nu kan prata med och folk springer om kring och verkar allmänt glada över den lilla jag har i magen och lyckönskar mig hit och dit. Så känns det som att det negativa som var i början håller på att förvinna. Jag kan klappa mig på magen och känna mig glad. Som när Alex lägger huvet på magen, då myser jag verkligen. Jag börjar se fram emot och verkligen längtar tills den 17:de då proven tas och jag får veta saker. Det kommer bli mer verkligt då. Som när spjälsängen ska köpas. Funderar på att köpa den på ikea. samt samtidigt köpa sängkläder och annat samtidigt. Så att man gör det på en gång. Att tänka att man ska göra det och tanken att gå runt med Alex och kolla på baby saker får det att börja pirra i kroppen.. Men jag är rädd att pirret ska börja och sedan inte hinna pirra färdigt förrens det tar slut. Men jag hoppas ththhc19.gif

__________________________________________________________________________________________________

Så nu är man i väntans tider som det så snyggt heter. Och mina vanliga byxor är jobbiga att ha på sig så dax att leta mamma klädder. Magen är inte så stor att jag måste köpa nya linnen och tjafs men byxer måste jag börja köpa in. Och så kollar man på nätet. Jag lyckades hitta en sida med skitsnygga byxor. Och då tänkte jag att då kan jag lika gärna kolla run vad det finns i övriga plagg. Och jag vet inte vad som har hänt med det verkar som att när man blir gravid innom mode så är man typ dömd. Det finns verkligen inte fina mamma kläder. Och om man råkar hitta ngt snygg är det ett mirakel. Det är som designers flyr från det området. Men hallå? Vi gravida saker vill fortfarande känna oss snygga även om vi är stora som små hus. Inte undra på att det är svårt att se snygga gravida kvinnor på stan. Visserligen ser man att vissa verligen försöker att vara chick. Men hur svårt ska det behöva vara att kunna gå in i en mamma butik och känna att här var det variation med skit snygga kläder? Vem ska man behöva mordhota för att mamma kläder och mammabutiker ska förfinas en smula?

Visst jag fattar konseptet att det ska vara bekvämt men måste man se tråkig ut då? Nej fan jag vägrar så jag tilldelar mig själv ett uppdrag. Jag ska lyckas hitta bekväma och snygga plagg att klä mig i under denna graviditet. Vägra träningsbyxor 24/7 !

Nu har jag fått spunk.

Fast jag hittade 2 sidor som säljer dom mest bedårande skorna ever. Så Ska jag ha skor på bröllopet i Augusti så ska dom köpas därifrån :P

Nu har baby mycket att läsa i morgon på jobbet :P

C YA

Frågor och Svar

för ett tag sedan publicerade jag en frågestund på bloggen. Jag sa att när jag hade tid och fått kommentarer så skulle jag sammanfatta alla frågor och försöka ge så raka och ärliga svar jag kunde. Trots blogg statistiken så var det ändå inte så många som vågade sig på att lämna en kommentar eller så var det inte så många som hade ngt att fråga om. Men några stycken gjorde det iaf. Och här kommer frågor med svar:

Anonym 1 :

Jag vill fråg dig en sak. Jag har hört att du inte kommer så bra överens med tjejer varför inte det?

Mitt svar: För det första så undrar jag vad du har hört det i från och för det andra så stämmer det väl till en viss del. Jag finner det personligen mycket lättare att umgås med killar. Det är inget tjaffs gnäll och framförallt inget skitsnack så fort man väder ryggen åt. Men jag har mina tjejkompisar som är helt underbara att umgås med och som man vet inte sticker en i ryggen efteråt.

Anna:

Hej

Jag undrar hur det känns att ha en pojkvän som har barn sedan tidigare? Hur är det att få barn med en som har barn ? / Anna

Mitt svar: I början av vårat förhållande tänkte jag inte så mycket på det. Att han hade barn  var helt okej med mig. Hans dotter är underbar och det var hon som förde i hop oss. Men sedan när det började bli väldigt seriöst och barn snacket kom i gång  om att om vi skulle komma i den situationen så kändes det en smula konstigt att gå i från barndoms dagdrömmen : jag träffa stilig man skaffa vårat första barn leva lyckliga utan komplikationer. Det är en skum känsla. Att gå i från normen. Det blir inte lika speciellt. Så vart det för mig aif. Jag kände att jag vart bestulen en första gångs upplevelse med min pojkvän som jag väntade mitt första barn med. Jag gick igenom alla dom känslorna men min pojkvän gjorde det inte. Det var ju hans andra.

Så jag kan säga idag att komma in som utomstående i en splittrade familj oavsett låg eller hög ålder är nog lika svårt. Det är mycket man måste ta in och acceptera. Men man måste stå på sig och finna sin egen roll i det hela som funkar.

Stor som liten:

Hur kan du säga att en baby är fet? Det är väldigt okänsligt av dig.

Mitt svar: Tycker jag inte. Man kan faktiskt övergöda en baby. Sedan finns det dom bebisar som är lite rundare från födeseln och sedan finns det dom barnen som ser undernärda ut fast du inte är det. men som den bilden jag publicareade i ett gammalt inlägg så tycker jag faktiskt att det var extremt. den baby’n var fet. Det är min åsikt. okänsigt kan vara om jag gick fram till en mamma på stan och sa att hennes baby såg fet ut. men att ta en bild rent randomly och säga ens åsikt, nej inte okänsligt.

Tina:

Hej du har en jätte fin blogg. Hur kom det sig att du började blogga?

Mitt svar: Tack ! Jag har alltid tyckt om att skriva. Jag har skrivit dagbok sedan jag fick min första vid 7 års ålder. Alla är sparade. Fulla av stavfel men det är kul att ha. Att blogga för mig är ett sätt att skingra mina tankar och funderingar. Ett sätt för mig att lätta trycket. Men att det ligger på nätet är också en fördel. Då kan nära och kära hålla koll på vad man gör utan att man behöver umgås hela tiden. Samt man kan lägga upp bilder som familj och vänner kan ha nöje av. Men jag tycker itne att man ska skaffa en blogg bara för sakens skull. Antingen så är amn en blogger eller så är man det inte. :)

Angelica:

Hej ! Vill bara säga att du har en rolig och intressant blogg och jag undrar varför du inte har så mycket bilder på dig själv för i bloggen. Ps din son är jätte fin! ds.

Mitt svar: Jag fastnar inte på bild. jag önskar att det fanns fler kort på mig där man inte ser helt trasig ut. Att det fanns många kort på mig av hela huvud taget men det gör det inte. Snällt av dig.

Lina:

Hej där :) Tänkte på hur länge planerar du att vara mamma ledig?

Mitt svar: Fram till årskiftet för sedan går min mamma ledighet slut.

Caroline:

Hejsan. Jag ska bli mamma i mars och jag undrar om du kan ge några bra tips på kläder som är sköna att ha på sig under hela graviditeten och vart man kan finna dom? Tack på förhand

Mitt svar: Grattis! Mitt bästa tips till dig är leggings och strumpbyxor, tunikor och långa linnen av alla dess slag. Gina tricot har leggings som är lite tjockare som är helt underbara. Jag köpte de flesta av mina mamma kläder på Gina och H&M  hade två par jeans men leggings var bäst i byxväg. Du kan också kolla blocket om du hittar ngn jacka där sedan för i vinter som du kan växa i om du inte redan har det? Hoppas du fick ngra ideer :)

Anonym 2:

Du är en ung mamma och vad jag har förstått på din blogg så har du ingen direkt utbildning och jag undrar hur ska du kunna försörja din son sedan efter mamma ledigheten nu när det är kris och dåligt med jobb?

Mitt svar: Jag gick gymnasiet i två år, iv 1 år och hoppade av och började på komvux mindre än ett år. Minskolgång har inte gått super bra. Både på grund av mig och på grund av mycket annat. Jag var mycket skoltrött av mig. Jag har ett jobb men det kommer jag inte kunna återvända till eftersom det ligger för långt bort i från där jag bor nu. Jag vet inte hur det kommer att bli men jag få söka mig jobb och ta det som kommer eftersom jag har barn att försörja. Jag är inte kräsen av mig. Vi får se hur det blir.  det är ngt jag inte vet ngt om i dagsläget iaf.

nu har jag besvarat dom frågorna jag har fått in och jag hoppas att alla är nöjda :)

C YAJun 28 2009

Segt segt segt. Orkar verkligen inte göra någonting. Alex ligger i soffan och toksover. William ligger i våran säng och tok sover och lägenheten ser förjävlig ut igen. Jag vill ut och hitta på ngt men orken finns bara inte där. Ska ta och slänga Alex ur soffan så vi får i ordning här och börja tänka på vad vi ska äta till middag idag.

Suck. nej ursh fan vad jag käner mig seg! Sådär soffpotatis seg och det vill jag inte. Ska gå och tvätta ansiktet lite med tror jag. Denna värmen är inte bra för min hy.

Juste i morse när Alex och William låg i soffan och myste så fick jag syn på dom när jag gick förbi dom i vardagsrummet. William låg vid Alex ben och hade fått tag i ena stortån med ena handen och låg där jätte nöjd och pillade och lekte med den. Hur cool lugn som helst. Låg och skrattade och bubblade medans han låg där tittandes på tv och med Alex tå i högsta hugg! Såg så kul ut att jag inte kunde låta bli att ta en bild :

 

Nej, om man skulle ta och göra ngt vettigt??