När orken fick lite liv

Min kropp gör redigt ont men jag fick lite ork idag och städade hela sovrummet. Dock tvättade jag inte golvet. Super skönt att ha det städat och dammfritt så kanske jag blir friskare lite fortare. Vi gick efter jag och lilleman hade duschat till Ica och handlade middag för helgen. Wille var hemma och spelade på sin pappas dator och lillan följde med oss. Helt sanslöst vad kallt det börjar bli ute nu och vad det blåser! Hösten är verkligen här så vi plockade fram åkpåsen för nu behövdes den verkligen. Vi har ju haft det varmt på dagarna annars. Middagen är i ugnen, lillan tittar på youtube, Nathan sover, Alex ligger brevid här och vilar och Wille spelar. Lugnet och tystnaden är underbar och alla myser just nu här hemma.

Igen.. Bara för att eller?
Vaknade upp sjuk idag. Har ont i allt från rygg till fingrarna, axlarna, bihålorna gör ont och ansiktet är svullet. Täppt som fan helt orkeslös och min feber pendlar äckligt mycket upp och ner så tjocktröjan åker på och av min kropp fler gånger än vad som skulle kallas normalt för en dag. Jag är sååååååå glad att Alex kom i går och  faktiskt är här just nu. Han lämnade barnen i morse efter jag fixat i ordning dom, sedan har han hjälpt till med tvätten och så hämtade han dem, handlade kebab mm och så har vi haft film mys framför Änglar och demoner av Dan Brown. Jag har de flesta av hans böcker hemma. Änglar och demoner, Da Vinci, Cirkelns mitt, Den förlorade symbolen och Inferno. Inferno kommer snart på bio. Cirkelns mitt är en fristående bok men publicerades i den ordningen som jag skrivit titlarna. Jag gillar sättet Dan Brown skriver sina böcker, balansen mellan vetenskap och religion. Det känns som man får en rejäl undervisning för varje blad man läser och varje gång man läser böckerna på nytt får man fortfarande aha uppleveler då andra bitar faller på plats och man lär sig fortfarande någonting helt nytt.
 
Nu är andra tvätten i sin maskin och första upphängd. Filmen har vi sett färdigt och solen har tittat fram efter en natt av regn och stormvindar som även fortsatt fram till lunch men som sen avtog. Det ligger leksaker efter Nathan över allt, disken efter lunchen står på vardagsrummsbordet och disken från gårdagens middag står i diskhon men vet ni? Jag tänker inte röra det. Inte på bra många timmar om så alls idag. Alex sover med Nathan, barnen leker för sig och jag? Jag ska mysa ner mig, svälja ner två alvedon och va sjuk. Om mitt hem ser förjävligt ut i 24 timmar till ett par dagar så gör det ingenting för jag är sjuk och Alex kommer lägga tiden på mig och barnen och hemmet, det klarar sig :)
Min nya lampa

Satt i soffan med barnen och mumsade på kakor medans Nathan sov. Hade smsat Alex och väntade på att han skulle handla färdigt med sin mamma så jag kunde ringa. Helt plötsligt så öppnade sig ytterdörren och första tanken var grannkärringen men så ser jag Alex nylle ploppa fram! Han överraskade mig totalt :D Han hade köpt nya termobyxor till William, nya höstvantar till barnen från Marvel och sen hade han köpt den adaptern jag behövde till min nya lampa, jätte snällt och gulligt av honom. Nu är Wille helt vinter klar. Barnen kunde utan problem ha sina vinterskor från förra året och skulle det vara så att dom växer till sig under vintern så får man införskaffa nya då. Även lillan är helt vinter klar nu så 3/3 klara. Nu behöver bara jag införskaffa mig ett par termobyxer jag med :) Alex satte på kaffe sen så fikade vi lite. Nathan vaknade efter en stund och ville till sin farmor när han fick syn på henne, så dom myste lite innan hon åkte.

Strax efter Patricia hade gått knackar grannen på dörren för att klaga på att ngn öppnar dörren nere till tvättstugan. Problemet är det att den där dörren kan öppna sig själv om man smäller i ytterdörren en trappa upp. Och hon om någon smäller verkligen i den dörren och i sin. Sen när jag sagt att nej, jag har inte sprungit ner och öppnat den för att jävlas, jag har knappt vart hemma idag, så började hon snacka skit om våra norska grannar som bor ovanför mig. När hon står och försöker smutskasta ena mannen som bor i den lägenheten så kommer han in utefrån och hör henne och utbrister att hon ska sluta säga saker som inte är sant och blir riktigt arg på henne innan han skakar på huvudet mummlar ngt med att hon inbillar sig så mycket skit och går upp. Jag sa flera gånger att jag inte ville bli inblandad och om hon har problem så ta det med grannen och hyresvärden. Jag frågade henne om hon ens pratat med killen innan hon började tjöta med mig om det högt och brett i trappuppgången för alla att höra? Men det hade hon ju inte gjort.

När jag lyckats avsluta det samtalet så börjar hon med "du vill inte ha ett svart litet spöke ?" ( hon menar sin svarta kattunge som hon köpte till sig själv) Nej, svarade jag. Det finns bara en katt jag vill ha. "Aa fast jag tycker inte du klarar av..." Tack sa jag och stängde dörren och låste. Att hon fan har mage! Jag kommer ruttna ordentligt på henne snart. Liksom ge fan att knacka på min dörr med värdelöst babbel, alltså jag orkar fan inte! Jag är artigt otrevlig mot henne och visar att jag vill verkligen inte alls prata med henne. Jag har inget till övers för henne och det har jag redan sagt till henne. Ser ingen anledning till att starta värsta fejden med ngn som redan är i en ålder så dom står med ena foten i graven. No point. Men jag behöver inte vara äckligt trevlig heller för jag tycker verkligen inte om henne. Så nu byter vi ämne..

 
 
 
 Ni som följer mig på Snap har redan sett den men för er andra så får ni se min nya lampa nu :) Den är så fin! Tack vare att Alex hade fixat adaptern så kunde vi tända den idag! Längtar verkligen tills jag kan köpa den andra lampan så båda fönstren blir lika fina. Dom kommer lysa gott nu under de mörkare månaderna och blinga fint på våren och sommaren av den starka solen :) Super nöjd av mitt köp. Gillar att fynda saker men gillar även att hitta saker som är unika och som inte alla andra har. Jag vill att mitt hem ska andas mig och inte som alla andra som har det lite lantligt chaby chic't hemma. Jag gillar influenser av det lantliga och gammeldagsa i mitt hem. Med en twist :P Denna lampan har jag inte köpt i Sverige och leveransen på lamporna är ju ca 4-6 veckor. Men den som väntar på ngt gott.. :)