Samhain
Efter jobbet så mötte Alex och barnen upp mig efter jobbet och så tig vi en jätte lång och fin promenad i solen och barnen lekte längs vägen. Vi hade en lugn och mysig dag och barnen åt sitt halloween godis. Helt perfekt dag fylld med kärlek och massor av mys. Med fullt hus så är det oftast mer energi än stillhet så det var skönt för oss alla.

(null)

(null)

(null)

Under kvällen så fick jag mess från min brudtärna Andrea om att hon hade fått sin inbjudan och hon var så glad! :D Det var så otroligt pirrigt för oss när inbjudningarna gick ut då dom legat förseglade sedan slutet av juli/början av augusti. :) 

Mjuk pepparkaka
Efter jobbet idag så var jag frusen som tusan. Bytte snabbt om till mjukis och försökte få upp värmen. Det gick inte, middagen intogs och jag var fortfarande frusen så tänkte nej, jag måste baka något.  Så jag testade att göra mjuk pepparkaka för första gången i mitt liv. Sen satte jag mig vid ugnen och då blev jag varm. Det doftar jul i hela lägenheten nu :) och den vart väldigt uppskattad av familjen. "Den smälter i munnen!" var Alex ord, det gör en glad när man vågar prova något nytt. Nu ska  jag lägga mig då jag har jobb i morgon och är rysligt trött. 

Ingredienser till en Mjuk Pepparkaka 

225 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 st ägg
2 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 1,5 liter.
2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
3. Blanda bakpulver, ingefära, kanel, nejlika, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner
blandningen och rör till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.
6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den.

7. Garnera gärna med florsocker. (Frivilligt.)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ingredienser till en Mjuk Pepparkaka 

225 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 st ägg
2 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 1,5 liter.
2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
3. Blanda bakpulver, ingefära, kanel, nejlika, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner
blandningen och rör till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.
6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den.
7. Garnera gärna med florsocker. (Frivilligt)



Det är dax!
Som jag har längtat i månader på denna dagen! I går kväll så klistrade vi på frimärkena på inbjudningskorten till bröllopet och Alex lade dom på lådan så dom kommer anlända i gästernas brevlåda 31-1 November :) Så idag är dom på väg och det ska bli så pirrigt att se dem nå sitt mål! 

(null)