Fredag!
Hade ett underbart väder idag på jobbet och det var skönt att åka med A från jobbet och veta att nu är det helg och det är inte jobb på en hel vecka frammåt men sen så blir det intensivt. barnen har också sett fram emot helg. Nästa vecka på torsdag tar jag därimot tåget upp till Sthlm och kommer hem igen på söndagen. Ska bli gött med lite miljöombyte faktiskt. Få en chans att andas ut lite då det varit rätt mycket privat som tagit musten ur en. Jag har därimot läst två nya böcker. Jag vart tipsad av Maz's bästaväns fru L om en bok som heter The last Mrs Parrish som det var många som hyllade så jag beställde hem den för ett tag sedan. Och jag började läsa den med förhoppning på att den skulle vara så bra som alla sa men alltså helt ärligt så var boken fruktansvärt tråkig. Boken är indelad i två delar. Första delen på 200 sidor var så förutsägbar att jag lade i från mig boken vid flera tillfällen och funderade kraftigt på att bara strunta i att läsa vidare. Men jag är sådan att jag vill ha böckerna i bokhyllan helt utlästa. Princip sak. Andra delen av boken var lika förutsägbar  fast det hände lite mer så läsningen vart något lättare att stå ut med men hela boken var ett stor GÄSP.
 
Det är ett klassisk drama där en fattig kvinna uppväxt under förhållanden som hon anser sig stå över, stalkar en rik man som hon valt ut som hennes perfekta själsfrände. Gör upp en galen plan och försöker ersätta första frun, ta över familjen för att bli den nya frun. För psykopaten tycker att hon förtjänar att ha ett rikt liv, överrösas med vackra kläder och smycken. Ha en snygg man brevid sig i sängen och tänker inte alls på att första frun kanske beter sig på ett visst avvikande sätt av en anledning. Dvs att första frun själv är gift med denna rika, snygga, begåvade mannen som samtidigt är en kontrollerande psykopat som bara vill ha en personlig leksak att tortera och forma att göra som han vill. Slut kontentan är inte direkt svår att lista ut... Dock hade jag förväntat mig ett mord men inte ens så spännande var den.
 
Den tiden hade jag kunnat lägga på en bättre bok som exempelvis Dan Brown's nya bok Begynnelse. DEN var riktigt bra och den slukade jag på ca 4 timmar. Sträckläste den efter barnen somnat och det gick inte att lägga i från mig den. Jag vet ju hur han skriver men trots det så lyckas han hela tiden förvåna en med vinklar och nivåer man inte alls räknat med. Han håller läsaren hela tiden på halster. Man tror att man har ett hyfsat hum om saker och så när man är nära på att få sin teori bekräftad så händer något som omkullkastar allt man trott sig lista ut. Sedan att får man tänka och analysera igenom allt man läser samt man får lära sig så mycket nytt. Böcker som är som en personlig utmaning - Det gillar jag! Så den kan jag verkligen rekomendera :) Hittade den på ICA's bokrea så det var perfekt, fick den för 65 kr vilket är helt ok för mig. Nu har jag alla böckerna om Robert Langdon i bokhyllan :).
 
Nu ska jag ta och lägga mig efter att ha sett i kapp på både Wahlgrens värld och det stora tårtslaget. Jag var så slut och trött i går att jag lade mig redan vid halv tio. God natt på er!